Utlåtanden om kurserna

"Det har varit en mycket rolig kurs och du har varit så uppmuntrande med små mail, måndagsbrev och tips på litteratur. Alltid har du svarat vänligt och klokt på alla frågor.
Inte minst var det ett jättefint samtal igår och det genomarbetade mailet efteråt som underströk det hela. Jag som är lärare vet hur mycket arbete som ligger bakom!
Jag kunde utifrån dina ord bl.a. se att det som jag är bäst på när det gäller skrivande också är det jag vill skriva om, att det är viktigt att ta reda på sån´t som man inte vet (måsen!) och det är lätt att skriva schabloner…
Du är en jättebra, klok, pedagogisk och bekräftande kursledare!"
  Christin Ohlsson om "Kom igång och skriv" 2010.

" Vad beträffar kurserna ´Kom igång och skriv` och ´Skriv om ditt liv´ har de utan tvekan hjälpt mig med bokförfattandet. Det blev en träning i att skriva och sedan få kritik. Bäst var utan tvekan ´Kom igång & skriv´. Att fritt fantisera kring en startmening eller att beskriva en alldaglig händelse eller att helt hitta på något nytt och främmande var mycket stimulerande. Jag kom bort från det mer formella som journaler och rapporter är och insåg att jag kan skriva på ett anat och mindre bundet sätt." Patrick Belfrage, f d förlossningsläkare som 2005 gett ut boken "I storkens tjänst" på Ord och Visor förlag.

"Vill bara skriva och tacka dig för att du fanns där och knuffade mig i rätt riktning. Jag gick dina internet kurser 2002 och jag har fortfarande din respons hängande på väggen vid mitt skrivbord. Jag slutade mitt arbete som lärare 2004 och sökte in på Författarskolan i Lund. Där går jag nu och lär mig massor mer om att skriva. För att överleva frilansar jag på Hallandsposten som kulturskribent och det är både lärorikt och roligt." Angelica Ahlefeldt-Laurvig. Gick kursen "Kom igång & skriv!"

"Under hösten 03 gick jag en ´kom igång och skriv´ som var kolossalt inspirerande. Tanken var att jag skulle komma till skott och göra allvar av mina planer på att skriva en bok i pälsvård för hundar. Det här var ´puffen´ i rätt riktning jag behövde. Dels fick jag med hjälp av kursen igång ett spontant skrivande som blev näst intill ohejdbart. Så många gånger jag "bara skulle" skriva lite på någon kursuppgift och lämnade tangentbordet ett par timmar senare omedveten om att tiden gått. Även kontakten med de andra kursdeltagarna samt lärarens ´puffande´ var en obetalbar inspirationskälla utan att för den skull vara styrande. Idag är min bok ´Pälsvård, en relationsgrej?´ klar och utgiven på eget förlag, Hundveta förlag. Jag har fått mycket beröm för boken av ledande ´hund människor´ i Sverige framför allt för det lättsamma och varma språket, något som jag till stor del har Falkens författarskola att tacka för." Kitty Pedersen. Gick kursen "Kom igång och skriv!"

"Skrivångest! Hur botar man det?
När min första bok kom ut i handeln, våren 2003, blev det genast ganska stor uppmärksamhet. Jag var överlycklig och förlaget ville gärna se en uppföljare. Det tog flera månader innan jag fick ihop ett nytt manus. Jag skrev och skrev om och skrev om igen. Men det blev mest skit och jag tappade sugen (och förlaget intresset). En vän tipsade mig om Falkens författarskola och efter samtal med Johanna Wistrand bestämde jag mig för att ta kursen Kom-igång-och-skriv. Jag var skeptisk mot upplägget - tyckte att man kom för lätt undan eftersom det bara skulle vara positiv återkoppling. Jag ville ju veta vad jag gjorde för fel! Men konceptet är genialt, framförallt för oss med talang för prestationsångest. Övningarna var mycket lustbetonade. Jag såg fram emot att sätta äggklockan och bara skriva fritt och började varje morgon så i sex veckor! De längre skrivövningarna följdes upp veckan efter med en text om vad övningen gått ut på. Det ökade min medvetenhet om berättartekniken och eftersom återkopplingen inte handlade om det som JAG skrivit, utan bara kommenterade övningen rent generellt, var det inte heller nåt som väckte den inre kritikern. Och så sakteliga vaknade den igen - berättarlusten! Jag sökte in till fyra skrivarutbildningar direkt och kom in på tre av dem! Nu går jag författarskolan vid Lunds universitet och det är det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Tusen tack för det Johanna!"
Anna Scholtz, författare till barnboken Flickans lilla, Egmont Richters förlag. Gick kursen "Kom igång och skriv!"

"Det var verkligen inspirerande på ´Kom igång och skriv´. Johanna får en att känna att det man gör är bra och hon talar sakligt om det man gör som inte är så bra utan att man känner sig ´sågad´. Hoppas det kommer fler nivåer i framtiden! Jag är ganska övertygad att min bok hade förblivit en framtidsdröm om jag inte hade hittat till Falkens Författarskola." Svante Gerhard, försäljare. Gick kursen "Kom igång och skriv!".

"Kursen har absolut överträffat mina förväntningar, även om jag inte har hunnit med alla hemövningar eller litteraturläsning. Ändå känner jag mig säkrare i skrivarprocessen. Mina texter är tydligare i sina budskap och mer fokuserade. Jag har dessutom ändrat mitt sätt att läsa böcker. Johanna Wistrand har en sällsynt förmåga att ge en konstruktiv kritik utan att man känner sig sårad. Hennes synpunkter och kommentarer har varit välmotiverade. Kommentarerna hittade man direkt inne i texten. Jag har inte tvekat att anmäla mig till nästa omgång. Distanskursen ger mig en stor frihet utan närvaroplikt och utan ett pekfinger hängande i luften. Jag har läst Johannas kommentarer till egna eller andra texter när jag har haft lust. Kanske därför som kritiken kändes beskedlig?!" Dorota Bondyr-Carlsson, läkare, Askim. Gick kursen "Författarverkstad"

"På Författarverkstadhar jag lärt mig hur man bygger upp en novell, med bland annat vändpunkter, konflikter och intriger. Att arbeta över Internet har också passat mig bra, för som pensionär är jag inte uppväxt med det systemet. Så samtidigt som jag då också fått den träningen har jag disponerat min tid bättre och alltid fått ett personligt kommentar till mina skrivningar." Göran Nylin, pensionerad sjöman, Hälsö.

"För mig har denna kurs varit mycket lärorik och inspirerande. Jag har upptäckt vägar i mitt skrivande och sätt, kapaciteter hos mig själv som är härliga att upptäcka. Johanna får, tror jag, varje elev att känna att det han/hon skrivit är värt besväret." Anders Edvardsson, sjökapten. Gick kursen "Författarverkstad".

"Bästa skrivarkursen jag gått" Therese, sekreterare. Gick kursen "Författarverkstad".

"Min lärare i svenska tycker att jag har blivit bättre på att skriva sen jag började gå på Falkens författarskola. Så nu har han höjt mitt betyg i svenska” Kristin Karlsson, skolelev, 15 år.Gick kursen "Kom igång och skriv!".

Läs mer om våra kurser här.

Anmäl dig till kurs i formulär här eller ring kontoret 031/19 25 30.