Bilder

Kursledarena från olika håll i Sverige sammanstrålade en helg hösten 2009 på på Falkgatan i Göteborg,där Studiefrämjandet har sina lokaler. Eftersom vi håller kurserna på distans är det viktigt att vi träffar "på riktigt"   och lär känna varandra. Vi  diskutera även distanspedagogik, under ledning av Ulla Laurin från Studiefrämjandet i Uppsala.De flesta av kursledarna har publicerat sig, på förlag eller  i egen utgivning . Vi bytte böcker med varandra, för fullt!Under vintern 2009/2010 startade vi ett samarbete med Stadsbiblioteket i Göteborg, på Götaplatsen. Här är Johanna och Kerstin på plats för att hjälpa biblioteksbesökarna med julklappsrim:


I februari 2010 höll Johanna en föreläsning om konsten att skriva kärleksnoveller för veckotodningar på samma bibliotek (i Poesihörnan):

Det visade sig att en gammal skolkamrat satt i publiken. Marianne och Johanna hade inte setts på ca 20 år!
Den ende manlige deltagaren


En onsdag i mars hade vi föreläsning på Stadsbiblioteket om att ge ut sin egen bok. Ulf Diktonius och Johanna Wistrand från författarskolan  berättade om sin egenutgivning. Inbjudna var också Stellan Tengroth som precis kommit ut med boken "Tillväxt till döds" i egen regi, och Therese van Barnevald som visade böcker hon tryckt upp, bl a en om kaniner som sålts i ca 300 ex till biblioteken. Nu hea hon gjort en bok tillsammans med sin brorson som också var med på föreläsningen.

Ulf Diktonius berättar om sin utgivning.

Stellan Tengroth gav en grundlig genomgång av turerna med debutbok - fram till publikation, blurbar, ISBN-nummer och releaseparty!
                                     

Therese med brorson som stolt visar upp deras gemensamma bok.

Vi hade snabbcoaching också en kväll. Här Ulf och Kerstin in action. Det var så roligt att vi gjorde det igen, några månader senare (bilder kommer).